21 juli 2011

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten moet weg

Via Per Saldo zijn er inzake het PGB vragen gesteld aan de staatssecretaris van VWS. Dit is het antwoord dat ik vandaag binnenkreeg. Het antwoord is erg tegenstrijdig en naar mijn mening volstrekt onbevredigend. Enerzijds beweert de staats dat de zorg in nature tegenwoordig zorg verleend die vijftien jaar geleden, bij de invoering van het PGB, nog niet verleend werd.  Anderzijds zegt zij dat PGB budgethouders vaak innovatieve en goedkope oplossingen hebben gevonden die momenteel bij zorg in natura niet beschikbaar zijn. Daarover gaat ze dan nog in gesprek met zorgkantoren, gemeenten en Per Saldo.
Vooral dat laatste maakt de volstrekte waanzin duidelijk van haar plan om het PGB af te schaffen. Zij zegt zelf dat het goed functioneert en zelfs goedkoper kan zijn dan zorg in natura. Dat hebben PGB gebruikers dus zelf vanuit hun eigen regie voor elkaar gebokst. Dat mag dus niet van haar en daar worden PGB budgethouders nu voor afgestraft.
Deze brief maakt mijn gevoelens van kwaadheid alleen maar groter. Deze staats heeft ze niet allemaal op een rijtje. Ze weet niet waar ze het over heeft. Zij schaft een regeling af en weet niet wat ze daarvoor in de plaats moet stellen. Derhalve deugdt ze  niet voor haar werk. Ze is niet voor haar taak berekend en moet snel mogelijk weg. Voordat ze nog meer van deze ernstige schade aanricht.

Onderstaand de brief.

Geen opmerkingen: